Tunnbrödsbageri i Sälen
I bageriet bakar jag Tunnbröd, Kavelgris och Stomp i vedeldad ugn – ett riktigt mathantverk med olika smaker och med härliga mjölsorter som Ölandsvete, Dinkel, Svedjeråg, Emmer m.m. Jag har ett brett sortiment och utbud av olika sorters lokala tunnbröd som kan variera från dag till dag beroende på hur mycket jag hinner baka!
Jag bakar även surdegsbröd av olika slag, vanilj-, kanel- & kardemummabullar, Nöt- & fruktbröd, hårt bröd, fröknäcke, fikabröd m.m. Se mitt sortiment nedan!
Lär dig baka tunnbröd!
Vill du lära dig att baka tunnbröd? Jag erbjuder kurser i tunnbrödsbakning i Sälen. På kursen där du lär dig sätta deg, kavla & grädda i vedeldad bakugn. Vi bakar stomp och kavelgris. Krusen är för max 4 personer per tillfälle och pågår en dag mellan ungefär 10.00-15.00.
Vill du veta mer om kurser i tunnbördsbakning? Kontakta mig!
Sortiment
Jag har ett brett sortiment och utbud av olika sorters lokala tunnbröd, matbröd och fika bröd men det kan variera dag till dag beroende på hur mycket jag hinner baka!
De olika sorterna jag varierar mellan är
– Kavelgris m. kardemumma
– Ingrids kavelgris med anis, kummin & fänkål
– Stomp m. potatis & dinkelmjöl smaksatt m. fänkål
– Hjortronstomp m. kornmjöl & dalens hjortron
– Naturellt mjukt tunnbröd kryddat med havssalt
– Surdegstunnbröd
– Olika sorter av hårt tunnbröd
– Sälenkaka (Siktkaka)
– Surdegsbröd
– Nöt- & Fruktlimpa
– Fröknäcke (glutenfritt – men bakas i samma ugn som annat bröd!)
– Vanilj- & kardemummabullar, Kanelbullar m.m.
– Fikabröd som Mud Cake, småkakor, Kärleksmums, Kokostoppar & Chokladbollar
OBS! Sortimentet & utbud kan variera från gång till gång!
Brödet säljs i gårdsbutiken.